ورمیکولیت

ورمیکولیت برای نخستین بار در سال ۱۸۲۴ در ایالات متحده امریکا معرفی شد ولی تا مدت ها به کار بردن این نام به عنوان یک کانی مستقل، با شک صورت می پذیرفت و کاربرد صنعتی این کانی از حدود یک سده بعد (۱۹۲۵) آغاز شد.
ورمیکولیت Vermiculite نام ماده معدنی سلیکات آهن، آلومینیم، منیزیم متورق، هیدراته است. در گذشته نامهای جفریسیت، کریت، پروتوورمیکولیت و وآلیت به کار می‌رفت ولی امروزه از واژه عمومی ورمیکولیت استفاده می‌شود.
ورمیکولیت از کلمه لاتینی Vermiculus به معنای کرم کوچک گرفته شده‌است، زیرا در اثر ضربه گرمایی (دمای بیش از ۸۷۰ سانتیگراد)، حجم آن ۲۰ تا ۳۰ برابر حجم اولیه افزایش یافته (منبسط شده) و رشته های کرم مانندی به وجود می آورد که مهمترین ویژگی این ماده است .ورمیکولیت یا ورمیکولایت ظاهری آکاردیونی شکل و رنگ متغیر از قهوه ای تا طلایی، نسبت به ترکیبات آن دارد. PH(درآب) ورمیکولیت در هر معدن متغیر بوده که از ۹-۶ توسط انجمن بین المللی ورمیکولیت گزارش شده است. ورمیکولیت محترق نمیشود، بدون بو، و دربرابر حشرات موذی مقاوم است که برای اولین بار در کارولینای جنوبی استخراج شد. زمانیکه به ورمیکولیت گرما داده شود به شکل یک ماده عایق سبک وزن عمل می کند.


این محصول به دلیل خواصی چون وزن مخصوص پایین، جذب آب بالا، ضد حریق و عایق بودن، آنتی باکتریال بودن و غیرسمی و دوست‌دار محیط زیست؛ در صنایع مختلفی مثل لنت ‌سازی، خوراک دام، کشاورزی، عایق‌های دما بالا، صنایع بسته‌بندی و … کاربرد دارد.
دو نوع ورمیکولیت وجود دارد: اشباع نشده و اشباع شده. مصالح اشباع شده در پوشش آسفالت استفاده شده و در مناطق بسیار مرطوب آسفالت را ضد آب می کند. ورمیکولیت اشباع نشده زمانیکه در معرض رطوبت قرار می گیرد آب را جذب می کند و به کندی خشک می شود. کاربرد های ورمیکولیت در صنایع مختلف که شامل صنایعی چون کشاورزی، باغبانی و گل کاری (کودشیمیایی، علف کش و حشره کش ها و ایجاد تخلخل و جذب بیشتر خاک)، عایق کاری، نسوز، مصالح ساختمانی، جاذب و حامل، فیلم های انعطاف پذیر، پرکننده های پلاستیکی و … است از آن یک ماده پر استفاده و در عین حال ارزشمند در صنعت ساخته است.
مشخصات ورمیکولیت
ورمیکولیت، نام عمومی گروهی از آلومینوسیلیکات های آبدار آهن و منیزیم است و یا بخشی از گروه کانی های فیلوسیلیکاته (سیلیکات های صفحه ای) است که در ظاهر شبیه به میکا می باشد. گروه کانی های میکا شامل کانی های بیوتیت، مسکویت، لیپدولیت و فلوگوپیت می باشد که ورمیکولیت از دگرسانی و یا هوازدگی کانی های بیوتیت و فلوگوپیت ایجاد می شود.

نیاز به کمک دارید؟ ارتباط باما